Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

"Joomlers you are not alone - covid-19" banner

H κοινότητα του Joomla είναι εδώ!

Η τρέχουσα παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς ζούμε αναπάντεχα τις τελευταίες ημέρες. Θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να σας διαβεβαιώσουμε για την υποστήριξη του συνόλου του Joomla project σε όλη αυτή την περίοδο. Με πολλές περιοχές και χώρες που βρίσκονται ήδη σε καραντίνα για εβδομάδες και άλλες που μπαίνουν καθημερινά σε αυτήν, θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την κοινότητα και τους χρήστες μας να παραμείνουν σε επαφή σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να θυμηθούμε τι μας ενώνει και μας κάνει μια ισχυρή και δυναμική κοινότητα στην οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι που είμαστε μέλη.

Επικοινωνήστε, Συμμετέχετε, Ανταλλάξτε Ιδέες, Συμβάλλετε στο Project.
Ας αντιμετωπίσουμε την κρίση "όλοι μαζί σαν ένας άνθρωπος".

Το Joomla είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπεράσετε την πλήξη και να διατηρηθείτε ενεργοί!

Όσο βρισκόμαστε μέσα στο σπίτι μας, πολλοί από εμάς θα έχουν με πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους. Τώρα είναι μια καλή στιγμή για να μάθετε το Joomla, να διευρύνετε τις υπάρχουσες δεξιότητές σας και, το σημαντικότερο, να προσφέρετε εθελοντικά το χρόνο σας για να βοηθήσετε κάνοντας το έργο καλύτερο για όλους.

Νέος στο Joomla;  Ευκαιρία να το γνωρίσεις.

Η πλατφόρμα launch.joomla.org σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις την ιστοσελίδα σου με μερικά κλικ, να εγκαταστήσεις ή να δοκιμάσεις νέες εφαρμογές και σχεδιασμούς. Μη διστάσεις να δοκιμάσεις το δικό σου project στο Joomla 4.

Αναζητάτε κάποιους με τις ίδιες προτιμήσεις; Παρακολουθήστε ένα Virtual JUG ή άλλο online event στο Joomla.

Aπό τα πιο δυσάρεστα γεγονότα στο χώρο της κοινότητας ήταν η ακύρωση των εκδηλώσεων και των συναντήσεων των Joomla User Group. Μεταξύ άλλων και η αναβολή του JoomlaTalks 2020 για τον Οκτώβριο. Πολλοί εργάστηκαν σκληρά για να μεταφέρουν κάποιες από αυτές τις εκδηλώσεις στο διαδίκτυο, γεγονός χωρίς αμφιβολία θετικό, καθώς θα μπορείτε να παρακολουθήσετε γεγονότα που η απόσταση μπορεί να σας εμπόδιζε σε άλλη περίπτωση. Παρακολουθήστε τα επίσημα κανάλια των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και / ή ελέγξτε τον κατάλογο εκδηλώσεων για τις online εκδηλώσεις. Εάν διοργανώνετε ένα webinar ή μια ηλεκτρονική συνάντηση σχετικά με το Joomla, βεβαιωθείτε ότι έχετε καταχωρίσει την εκδήλωση στον κατάλογο εκδηλώσεων έτσι ώστε τα μέλη της κοινότητας να μπορούν να ενημερωθούν για την εκδήλωση και να την προωθήσουμε στα social media.

Θέλεις να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου στο Joomla;  Διάβασε στην επίσημη τεκμηρίωση

Ένα εγχειρίδιο οδηγιών, συλλογικό έργο της κοινότητας τουJoomla! που απευθύνεται σε χρήστες, προγραμματιστές ή όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για το Joomla! Αυτή τη στιγμή, έχουμε γράψει 8.429 άρθρα και μεταφράζονται από τα Joomla! μέλη της κοινότητας.
(https://docs.joomla.org/Main_Page)

Θέλεις να προσφέρεις; Ευκαιρία να συμμετάσχεις στο Project

Είμαστε περήφανοι που το Joomla project είναι ένα community driven έργο! Αναζητούμε πάντα και νέους εθελοντές να το αναπτύξουν, να το υποστηρίξουν και να το συντηρήσουν. Το Joomla project δεν βασίζεται μόνο σε προγραμματιστές και ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας ή ικανοτήτων σας, είναι σίγουρο πως οι συνεισφορές σας είναι απαραίτητες. Μάθετε περισσότερα εδώ:https://www.joomla.org/contribute-to-joomla.html

Πάρτε την απόφαση και δηλώστε συμμετοχή

Πολλές από τις ομάδες του έργου χρειάζονται βοήθεια και κάποια από αυτές σίγουρα ταιριάζει στις δυνατότητές σας:https://volunteers.joomla.org/help-wanted

Φέρτε το Joomla 4 με τις δυνατότητες σας στον κώδικα

Με το Forum for the Future, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο στην Ισπανία, δόθηκε μια ισχυρή ώθηση για να φέρουμε την επόμενη έκδοση σε Beta. 

Αν μπορείτε να διαθέσετε κάποιες ώρες την εβδομάδα ως developer ή tester, θα συμβάλλετε στο να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο το στόχο. Δείτε τα τελευταία θέματα εδώ:https://github.com/joomla/joomla-cms/issues.  Αν μπορείτε να βοηθήσετε στην τεκμηρίωση, ελάτε σε επαφή με τον Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για μια λίστα θεμάτων που χρειάζονται τεκμηρίωση.  Αν έχετε άλλες δεξιότητες και νοιώθετε ότι μπορείτε να προσφέρετε, επικοινωνήστε με την ανάλογη ομάδα στο Joomla Volunteers Portal εδώ: https://volunteers.joomla.org

PBF χωρίς το P

Είναι αλήθεια. Η Ομάδα Ανάπτυξης οργανώνει μια επαναλαμβανόμενη εκδήλωση για να επιλύσουμε ή να ελέγξουμε διορθώσεις σφαλμάτων, όσο όλοι είμαστε επηρεασμένοι από τον Covid 19. Τέτοιες συναντήσεις, θα γίνονται διαδικτυακά κάθε Σαββατοκύριακο. Αναζητήστε τις σχετικές ανακοινώσεις στα κοινωνικά δίκτυα και βοηθήστε μας να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα.

Διδάσκετε το Joomla;

H ομάδα εργασίας Educational Outreach θα ήθελε να σας γνωρίσει! Η ομάδα συλλέγει πακέτα εκπαιδευτικού υλικού που θα είναι χρήσιμη πηγή για όποιον ασχολείται σε αυτόν τον τομέα. Επικοινωνήστε με την ομάδα στο Joomla Volunteers Portal εδώ:https://volunteers.joomla.org/teams/education-outreach-working-group

Άλλοι τρόποι να συμμετέχετε

Αν χρειάζεστε ακόμη βοήθεια στο να προσδιορίσετε έναν τρόπο να συμμετέχετε και να υποστηρίξετε το project, να μερικά ακόμη παραδείγματα:

  • Βοηθήστε μας να προωθήσουμε το Joomla στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα
  • Μοιραστείτε τις γνώσεις σας και γράψτε ένα κείμενο στο Joomla! Community Magazine (https://magazine.joomla.org/)
  • Υποστηρίξτε την ανάπτυξη του Joomla χορηγώντας το Github (https://github.com/sponsors/joomla)

Ακόμη δεν ξέρετε πώς να βοηθήσετε; Επικοινωνήστε με την Volunteer Engagement Team (VET) (https://volunteers.joomla.org/teams/volunteer-engagement-team) και παρουσιάστε μας τον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας - θα επικοινωνήσουν μαζί σας και θα σας βοηθήσουν!

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας