Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

φωτογραφία του Carlos Cámara

Συνάντηση με τον Carlos Cámara

Η πρώτη φορά που ο Carlos ταξίδεψε μόνος του στο εξωτερικό, ήταν όταν επισκέφτηκε το JoomlaDay στην Αγγλία. Το Joomla έμμελε να αλλάξει όλη του τη ζωή. Αγαπά το J! και την κοινότητά του, συμμετέχει ενεργά από την έκδοση 1.5 και χρησιμοποιεί το Joomla όπου πιστεύει ότι μπορεί.

Είναι ενεργό μέλος της Ισπανικής και της διεθνούς κοινότητας, συμμετέχει στη διοργάνωση του Joomladay στην Ισπανία και είναι ομιλητής σε διεθνείς εκδηλώσεις.

Τα τελευταία χρόνια διευθύνει το Mastermind Joomla. Ένα podcast για το Joomla στα Ισπανικά, όπου έχουν ήδη φιλοξενηθεί 75 επεισόδια. Με αφορμή το podcast, ξεκίνησε κάποιες άλλες πρωτοβουλίες, με στόχο την διάδοση του Joomla σε άτομα που μιλούν Ισπανικά. Πρόσφατα, με αφορμή τις ήμερες της καραντίνας, ιδρύθηκε το Mastermind JUG, ένα εικονικό JUG με επίκεντρο το podcast, που προσπαθεί να επανενώσει όλες τις ισπανόφωνες Κοινότητες του Joomla.

Ο Carlos Cámara Mora δίνει μια συνέντευξη στo JCM.

Απόδοση στα ελληνικά με βάση το άρθρο του Άρη Ντάτση στο Joomla! Community Magazine με τίτλο "Meet a Joomler: Carlos Cámara


Πες μου λίγα πράγματα για εσένα.

Είμαι από την Ισπανία και μένω στη νοτιοανατολική ακτή (στην Almería). Είμαι παντρεμένος, έχω 2 υπέροχα forks (συγγνώμη, παιδιά) και ένα σκυλί που ονομάζεται "Gúguel" (Google σε Iσπανική απόδοση).


Πώς αναμίχθηκες με το Joomla και την J! Κοινότητα;

Στο Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης ασχολιόμουν με το SPIP, μέχρι να συμμετάσχω σε ένα φοιτητικό κοινωτικό πρόγραμμα, το: «La Comuna Teleco (η Τηλεπικοινωνιακή Κοινότητα)». Στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους φοιτητές του τμήματος των ηλεκτρολόγων μηχανικών, όπως εγώ, να μοιράζονται γνώσεις και πηγές. Αυτό το site δημιουργήθηκε με Joomla και είχε ενσωματωμένο το σύστημα Forum SMF. Το site λειτούργησε πολύ καλά και ήταν πράγματι ένας χώρος, όπου μπορούσαμε να βρούμε απαντήσεις και τη βοήθεια που χρειαζόμασταν. Εκεί γνώρισα τον Isidro Baquero. Αυτός ήταν που με έπεισε να μεταπηδήσω από το SPIP στο Joomla για τα projects μου με sites.


Ασχολείσαι και επαγγελματικά με το Joomla;

Είμαι web developer, εξειδικευμένος στο Joomla και το PrestaShop. Οι περισσότερες από τις καθημερινές μου ασχολίες αφορούν την ανάπτυξη λειτουργιών για sites Joomla, τη διόρθωση λαθών σε εφαρμογές ή την ανάπτυξη των δικών μου επεκτάσεων για Joomla και PrestaShop.


Χρησιμοποιείς το Joomla και εκτός της επαγγελματικής δραστηριότητας;

Χρησιμοποιώ το Joomla για οτιδήποτε πιστεύω ότι μπορώ. Πρόσφατα, με αφορμή την κατάσταση με τον COVID, υλοποίησα ένα site με Joomla για να παρακολουθώ τα μαθήματα του μεγάλου μου γιού. Γενικά μου αρέσει να δημιουργώ δευτερεύοντα έργα, που σε κάποιο σημείο θα χρησιμοποιήσω το Joomla.


Συμμετέχεις στην κοινότητα Joomla, πέρα από την επίσημη θέση σου;

Προσπαθώ να συμμετέχω ενεργά στην τοπική κοινότητα και βοήθησα στην οργάνωση μερικών JoomlaDays στην Ισπανία και, φυσικά, μου αρέσει να μιλάω σε εκδηλώσεις Joomla (τοπικές ή διεθνείς).

Πριν από δυό χρόνια ξεκίνησα ένα podcast για το Joomla, που ονομάζεται Mastermind Joomla, με σκοπό να βοηθήσω τους Ισπανούς χρήστες να μάθουν περισσότερα για το Joomla. Σήμερα συνεργάζομαι στο podcast με την ειδική στο μάρκετινγκ Andrea Gentil. Από το podcast, έχω ξεκινήσει κάποιες άλλες πρωτοβουλίες, όπως το mejorconjoomla.com, που στοχεύει στην εμπορία του Joomla σε άτομα που μιλούν Ισπανικά.

Πρόσφατα ξεκινήσαμε επίσης ένα εικονικό JUG γύρω από το podcast: το Mastermind JUG προσπαθεί να ενώσει όλες τις ισπανόφωνες κοινότητες Joomla.


Πώς άλλαξε τη ζωή σου το Joomla;

Το Joomla μου επέτρεψε να παρακολουθήσω διεθνή συνέδρια, να συνεργαστώ με πολλούς ανθρώπους από άλλες χώρες και να έχω πελάτες σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα από τα έργα της εταιρείας μου αναπτύσσονται με Joomla.

Ήθελα να γίνω ηλεκτρολόγος μηχανικός και τελικά είμαι μηχανικός λογισμικού. Βασικά το Joomla έχει αλλάξει όλη μου τη ζωή .


Τι έμαθες ή και κέρδισες προσωπικά ως J! Εθελοντής;

Βελτίωσα τις γλωσσικές μου δυνατότητες και την κατανόηση ανθρώπων με διαφορετική κουλτούρα. Έχω μάθει νέες τεχνικές λογισμικού, να οργανώνομαι και να βοηθάω άλλους να οργανώνουν τη δουλειά τους.


Συμμετέχεις ενεργά στην κοινότητα εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Θα μπορούσες να φανταστείς το Joomla χωρίς την κοινότητά του;

Όχι. Εξ ορισμού, το Joomla είναι η κοινότητα του. Η ηγεσία του καθορίζεται από την κοινότητα, το λογισμικό του κατασκευάζεται από την κοινότητα, η υποστήριξή του είναι η κοινότητα και όλες οι εκδηλώσεις διαχειρίζονται από την κοινότητα.


Η πιο σημαντική ή και αστεία J! ανάμνηση;

Σίγουρα το πρώτο μου JoomlaDay. Ήταν το UK JoomlaDay το 2009, στο Maidstone. Ήταν η πρώτη φορά που ήμουνα μόνος μου εκτός Ισπανίας και η πρώτη φορά που επρόκειτο να μιλήσω Αγγλικά από τότε που τα μάθαινα στο σχολείο. Στο δρόμο προς το ξενοδοχείο, όταν έφτασα στο σιδηροδρομικό σταθμό του Maidstone, χάθηκα και έπρεπε να περπατήσω περίπου 30 λεπτά μέσα στη νύχτα, χωρίς να έχω ιδέα που πηγαίνω. Τελικά έφτασα στο ξενοδοχείο. Εκεί, μεταξύ άλλων, μίλησα λίγο με τον Geraint Edwards από το JEvents.

Την επόμενη μέρα, κατά την διάρκεια του πρωινού, ο Geraint και εγώ συναντηθήκαμε ξανά και, χωρίς να ξέρουμε γιατί ή πως, αποφασίσαμε να πάμε στον χώρο της εκδήλωσης περπατώντας (περίπου 30 λεπτά). Και χαθήκαμε ξανά. Ευτυχώς ο Geraint κατάφερε να βρει το σωστό δρόμο και έτσι φτάσαμε εγκαίρως πριν την πρώτη ομιλία. Από εκείνη την ημέρα είμαστε φίλοι και στην πραγματικότητα ο Geraint αποτελεί τον βασικό λόγο της ενασχόλησης μου με το Joomla, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

 

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

profile icon
Μαρία Μπώχερτ

Χρησιμοποιώ το Joomla! από πριν να είναι Joomla!, από τότε που ήταν mambo - κάπου 18 χρόνια. Οπαδός του open source, με βοηθάει πάντοτε να κάνω το επόμενο βήμα. Τα σκυλιά μου, το διάβασμα και η μουσική είναι η άλλη μισή ζωή μου.

 

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας