Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

Πάντα επίκαιροι joomla ιστότοποι

Πάντα επίκαιροι joomla ιστότοποι

Από την έκδοση 3.5, το Joomla συλλέγει στατιστικά στοιχεία, με τη βοήθεια ειδικού προσθέτου (Stats Plugin - φυσικά, μόνο μετά την ενεργοποίησή του από τον Διαχειριστή), και το συμπέρασμα είναι ότι πολλοί σιστότοποι δεν χρησιμοποιούν την τρέχουσα έκδοση 3.9.2. Τα συλλεγόμενα στοιχεία αφορούν το Joomla, PHP και έκδοση βάσης δεδομένων. Πρόκειται για στατιστικά στοιχεία που δεν πρέπει να αγνοηθούν, καθώς χτυπάνε ένα καμπανάκι. Συμβουλευτείτε τους σχετικούς συδέσμους στο τέλος του κειμένου.

Η ενημέρωση του ιστότοπού σας σάς επιτρέπει να έχετε τα πλεονεκτήματα από τις πιο πρόσφατες λειτουργίες, μαζί με τις διορθώσεις σφαλμάτων. Νέες λειτουργίες εφαρμόζονται σε δευτερεύουσες και σημαντικές εκδόσεις και μπορούν να σας βοηθήσουν πολύπλευρα στην ιστοσελίδα σας, όπως η εμφάνιση και η αίσθηση της. Οι πιο πρόσφατες διορθώσεις σφαλμάτων είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους ενημέρωσης του ιστότοπού σας. Η Ομάδα Ανάπτυξης προσπαθεί να διορθώσει τα τυχόν σφάλματα στον κώδικα το συντομότερο δυνατό.
Ο σημαντικότερος λόγος για την ενημέρωση του ιστοτόπου σας είναι οι διορθώσεις ασφαλείας στον κώδικα. Αυτό είναι κάτι που είναι σημαντικό και κάθε διαχειριστής ιστοτόπου οφείλει να το παρακολουθεί. Όσο πιο παρωχημένη είναι, από την πλευρά αυτή, η έκδοση joomla που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας, τόσο λιγότερο ασφαλής είναι και τόσο πιθανότερο να παραβιαστεί. Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πρόβλημα στη διαδικτυακή σας παρουσία, ή ακόμη και την παραβίαση των δεδομένων σας.

Αρχικά, ας επισημάνουμε ορισμένα από τα οφέλη της τρέχουσας έκδοσης. Δημοσιεύσαμε τη σουίτα εργαλείων ιδιωτικού απορρήτου και προστασίας της ιδιωτικότητας (Privacy Suite) με την έκδοση 3.9 στα τέλη Οκτωβρίου το 2018. και είχαμε μέχρι στιγμής δύο επιπλέον αναβαθμίσεις. Η τελευταία έκδοση με το Privacy Tool Suite είναι η 3.9.2 και συμπεριλαμβάνει τις πρόσφατες αλλαγές με GDPR - είναι τόσο σημαντικό όσο ακούγεται. Η συγκατάθεση του χρήστη για την Πολιτική Απορρήτου ή / και τους Όρους και Προϋποθέσεις είναι πλέον μια νομική απαίτηση στην ΕΕ, και με τη Συλλογή Εργαλείων Απορρήτου, υλοποιείται εύκολα και απλό τρόπο. Μπορείτε να ορίσετε πότε η συγκατάθεση του χρήστη λήγει (για τυχόν αλλαγές που κάνετε) και οι χρήστες σας μπορούν να συναινέσουν και πάλι αυτόματα! Η εφαρμογή Privacy Tool Suite σάς επιτρέπει επίσης να είστε ενήμεροι για τυχόν ενέργειες που εκτελούνται στον ιστότοπό σας, καθώς και μερικές άλλες βασικές λειτουργίες. Η πιο πρόσφατη έκδοση δεν αφορά μόνο την ιδιωτικότητα! Συμπεριλαμβάνεται επίσης η νέα εμπλουτισμένη επιλογή για το δημόσιο τμήμα, ακόμα περισσότερη ευελιξία για τα προσαρμοσμένα πεδία και η ταχύτερη διαχείριση των κειμένων.

Στη συνέχεια, ας μιλήσουμε για την ενημέρωση των επεκτάσεων σας. Όταν οι κατασκευαστές επεκτάσεων κάνουν ό, τι μπορούν για να τις διατηρήσουν ενημερωμένες και ασφαλείς, είναι ευθύνη πλέον κάθε διαχειριστή να κάνει το ίδιο με τον ιστότοπό του! Η ενημέρωση του Joomla δεν είναι το μόνο βήμα που πρέπει να κάνετε σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να είναι ενημερωμένες και οι επεκτάσεις που χρησιμοποιούνται. Σημειώστε ότι μπορείτε να ενημερώσετε τις επεκτάσεις σας μέσα από το Joomla! Το σύστημα ενημέρωσης στο σύστημα διαχείρισης του ιστοτόπου σας, ωστόσο, μπορεί για κ΄παοαιες επεκτάσεις να μην λειτουργεί και γιαυτό είναι σημαντικό να διατηρήσετε κατάλογο όλων των επεκτάσεων που χρησιμοποιείτε και να κάνετε συχνά έλεγχο στους ιστοτόπους των κατασκευαστών για να αναζητήσετε νέες ενημερώσεις. Αυτό είναι εξίσου σημαντικό με την ενημέρωση του Joomla, καθώς οι παρωχημένες επεκτάσεις ενδέχεται να μην λειτουργούν σωστά με ένα ενημερωμένο Joomla.

Τέλος, πρέπει να διασφαλίσετε ότι η έκδοση της PHP σας ενημερώνεται. Ακριβώς όπως οι παρωχημένες επεκτάσεις, παρωχημένες ή ασύμβατες εκδόσεις της PHP ίσως να μην επιτρέψουν τη σωστή λειτουργία του ιστοτόπου σας. Και, επιπλέον, μια ξεπερασμένη έκδοση PHP είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια του ιστότοπού σας. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται καλύτερα καθώς ενημερώνεται η έκδοσή σας και, ας είμαστε ειλικρινείς, αν οι επιτιθέμενοι έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, έχουν πρόσβαση στα πάντα. Ορισμένες άλλες σημαντικές πτυχές της διατήρησης ενημερωμένης της έκδοσης PHP που χρησιμοποιεί ο ιστότοπός σας,εξασφαλίζουν ότι έχετε τη δυνατότητα υποστήριξης (οι εκδόσεις μόνο παραμένουν υποστηριζόμενες για τόσο πολύ καιρό). Επίσης, οι νεώτερες κυκλοφορίες βοηθούν στην ταχύτερη λειτουργία του ιστοτόπου σας.

Ας τελειώσουμε σημειώνοντας κάποια πρόγματα που πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας σχετικά με τη διαδικασία αναβαθμίσεων στον ιστότοπό μας. Το σημαντικότερο, είναι η λήψη του backup. Δεν υπάρχουν λόγια για να τονιστεί επαρκώς το πόσο αναγκαίο είναι και πόσο χρήσιμο μπορεί να αποδειχθεί αν κάτι πάει στραβά. Η γενική οδηγία είναι πρώτα να αναβαθμίζονται οι επεκτάσεις, μια-μια, και στη συνέχεια η ίδια η εφαρμογή, με ενδιάμεσο έλεγχο καλής λειτουργίας του ιστοτόπου. Και ο έλεγχος αυτόςνα μην περιορίζεται στην αρχική σελίδα, αλλά να περιλαμβάνει και κάποιες τυχείες εσωτερικές σελίδες, διαφορετικές κάθε φορά.


 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Στατιστικά στοιχεία από το Stats Plugin
Η σουίτα προστασίας ιδιωτικότητας
Η προσφατη έκδοση του Joomla
Κέντρο Ασφάλειας
Πώς δουλεύει η Ομάδα για την Ασφάλεια του Joomla!
Εκδόσεις PHP
Συχνές Ερωτήσεις
Αξιοποιήστε τις νέες δυνατότητες του Joomla
Το ελληνικό φόρουμ για το Joomla
Αναφέρετε προγραμματιστικά λάθη - bugs

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας