Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

Γιατί θα χορηγήσω το JoomlaTalks 2020

Γιατί θα χορηγήσω το JoomlaTalks 2020

Τον Απρίλιο προγραμματίζεται για φέτος να πραγματοποιηθεί το JoomlaTalks 2020, το ετήσιο συνέδριο της ελληνικής κοινότητας του Joomla! Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ελληνική κοινότητα, όσοι χρησιμοποιούν το Joomla! στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν, να ενημερωθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν γνώμες και ιδέες.

Πρόκειται για ένα συνέδριο με ποιοτικά χαρακτηριστικά:

 • συμμετέχουν ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μέλη της διεθνούς κοινότητας του Joomla
 • η θεματολογία του αφορά την ίδια την εφαρμογή, το ελεύθερο λογισμικό αλλά και ίδια την κοινότητα, ως κινητήριο μοχλό του πρότζεκτ παγκόσμια

Πέρα από τα παραπάνω, η ίδια η πραγματοποίηση του JoomlaTalks 2020, δίνει διάρκεια και ουσία στην επανεκκίνηση της δραστηριότητας της ελληνικής κοινότητας, που πραγματοποιήσαμε στα τέλη του 2017, όταν

 • ολοκληρώθηκε η ελληνική γλώσσα για το joomla (δημόσιο τμήμα και διαχείριση)
 • ανανεώθηκε και εμπλουτίστηκε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας
 • οργανώθηκαν νέα κανάλια επικοινωνίας στα κοινωνικά δίκτυα

Μετά τα εύκολα χρόνια πριν και λίγο μετά το 2010, όπου η χρήση του Joomla αποτελούσε μονόδρομο για όποιον χρειαζόταν ένα cms, η κοινότητα μας είχε πάψει να έχει εξωστρεφή χαρακτηριστικά και η χρήση του συγκεκριμένου cms έγινε μια σιωπηρή, μοναχική δραστηριότητα για όσους κατασκεύαζαν και συντηρoύσαν δυναμικές ιστοσελίδες με το Joomla.

Το Joomla όμως συνέχιζε να αναπτύσσεται. Η δύσκολη φάση των εκδόσεων 1.6, 1.7 και (εν μέρει) 2.5, αποτελεί πια παρελθόν.

Η δεκαετία του 2010 έφτασε στο τέλος της, με το Joomla να παίρνει μια θέση που του ταιριάζει περισσότερο: από εφαρμογή μαζικής χρήσης, έγινε το ασφαλές, πολυγλωσσικό και πλήρες cms. Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου που χρησιμοποιείται όταν

 • χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από ένα blog και μια απλή ιστοσελίδα παρουσίασης
 • οι απαιτήσεις για μια ιστοσελίδα είναι πολύπλοκες και σύνθετες
 • πρέπει να δημοσιεύσουμε το περιεχόμενο σε πολλές γλώσσες
 • χρειαζόμαστε ιδιαίτερη διαχείριση των δικαιωμάτων των χρηστών της εφαρμογής
 • η ασφάλεια της ιστοσελίδας αποτελεί μια προτεραιότητα
 • ο σεβασμός στα δεδομένα των χρηστών και η συμμόρφωση με το GDPR ξεπερνάει το επίπεδο “διατηρούμε cookies, αποδεχθείτε το να συνεχίσετε”
 • το περιεχόμενο της ιστοσελίδας δίνει πολλαπλές πληροφορίες και συντίθεται από δεδομένα που ξεπερνούν το επίπεδο ενός απλού καλογραμμένου κειμένου

Το Joomla!  δεν είναι cms για τους πολλούς, είναι το out-of-the-box cms για όσους θέλουν πολλά, και πρέπει να αντιμετωπίσουν δύσκολες προκλήσεις.

Αυτή, η νέα εικόνα του Joomla, χρειάζεται να επικοινωνηθεί, να προβληθεί και να διαδοθεί. Και, από τις αρχές του 2018, η ελληνική κοινότητα έχει αρχίσει να κινείται, και λέει, "έει, είμαστε και εμείς εδώ!"

Η δράση “Ξέρεις από Joomla; Ανακάλυψε τη δύναμή του

 • ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 με το event στο Πανεπιστήμιο Πειραιά
 • συνεχίστηκε με τις συνεχείς παρουσίες μας στα συνέδρια της Fosscom (Χαροκόπειος 2017, Ηράκλειο 2018, Πανεπιστήμιο Λαμίας 2019), στο Open Fest (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2019)
 • απέκτησε νέα δυναμική με το JoomlaTalks 2019, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, το Μάρτιο του 2019
 • σχηματοποιήθηκε στη δημιουργία του Joomla User Group Athens
 • συντονίστηκε με το παγκόσμιο event Pizza Bugs and Fun 2019, τον Οκτώβριο του 2019
 • έχει τη νέα πλευρά των σεμιναρίων για το Joomla, που ξεκινήσαμε το Νεέμβριο 2019 στους εκπαιδευτικούς στο Καρπενήσι, και συνεχίζουμε τον Ιανουάριο 2020 στο ΤΕΛ Νέας Φιλαδέλφειας

Είμαστε εθελοντές της κοινότητας του Joomla!

Το JoomlaTalks 2020, έχει λοιπόν ιδιαίτερη αξία, στην πορεία αυτή. Και η πραγματοποίησή του γίνεται ακόμη πιο σημαντικό και αξιόλογο γεγονός, γιατί το οργανώνουμε εθελοντές, που πιστεύουμε πως το Joomla είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για την διαδικτυακή παρουσία μιας επιχείρισης ή οργανισμού στην εποχή μας. Και για αυτό πρέπει να υπάρξει, να διαδοθεί, να βελτιωθεί.
Οργανώνεται από εθελοντές, όπως από εθελοντές κατευθύνεται, λειτουργεί και υποστηρίζεται όλο το joomla project, ένα community driven project στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού ανοικτού κώδικα, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα χορηγήσω και εγώ το JoomlaTalks 2020

Αυτός είναι ο λόγος θα χορηγήσω και εγώ το JoomlaTalks 2020. Γιατί είμαι και εγώ, και θέλω να είμαι μέρος αυτής της κοινότητας. Και κοινότητα χωρίς συνεισφορά, δεν υπάρχει. Είναι το οξυγόνο της.

Εσύ, είσαι μέρος της κοινότητας;

 

 

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας