Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

banner με τίτλο Joomla's benefits -  Εύκολο να το επεκτείνεις

10 τρόποι επέκτασης και σύνδεσης με εφαρμογές για το Joomla site σας

Η ενσωμάτωση επεκτάσεων και η σύνδεση εφαρμογών με το Joomla είναι σημαντικές για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη ή πελάτη στον ιστότοπο μας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) να έχει συμβατότητα και να ενοποιείτε με άλλες πλατφόρμες και εφαρμογές, όπως το Customer Relationship Management (CRM), το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα χρηματοοικονομικά και τα συστήματα πληρωμών.

Το Joomla έχει έναν εκτεταμένο κατάλογο επεκτάσεων. Η επέκταση είναι μια εφαρμογή λογισμικού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επεκτείνετε αυτό που κάνει το Joomla για εσάς. Ο κατάλογος επεκτάσεων είναι γεμάτος με επιλογές που βοηθούν όλους τους τύπους επιχειρήσεων. Οι επιλογές περιλαμβάνουν plug-ins, modules, και templates.

Απόδοση στα ελληνικά με βάση το άρθρο του John Rampton στο Joomla! Community Magazine με τίτλο "10 Things to Know About Extending and Connecting Joomla

Ακολουθούν 10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το Joomla, ως μια ολοκληρωμένη λύση CMS καθώς και το τι προσφέρουν οι ενσωματώσεις και οι επεκτάσεις:

1. Γλώσσες: Πολλές εταιρείες θέλουν να παρέχουν πολλές γλώσσες στον ιστότοπό τους για να έχουν μεγαλύτερο κοινό. Το Joomla προσφέρει ένα βασικό πακέτο γλώσσας και ένα πακέτο με επεκτάσεις γλωσσών που επιτρέπουν τη διεθνοποίηση του CMS. Υπάρχουν επίσης πρόσθετες επιλογές γραμματοσειρών για την αντιμετώπιση ορισμένων διαφορών σε γλώσσες που συνήθως δεν βρίσκονται σε έντυπο αγγλικό περιεχόμενο.

 

2. Πύλες πληρωμών (Payment Gateways): Είτε διαθέτετε ένα προϊόν ή υπηρεσία για πώληση είτε σκοπεύετε να αναπτύξετε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου, είναι σημαντικό να ενσωματώσετε μια πύλη πληρωμών για να βοηθήσετε τους πελάτες σας να πληρώσουν γρήγορα τα προϊόντα που επέλεξαν. Το Joomla διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ενσωματώσεων και επεκτάσεων πυλών πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων των ευρέως αναγνωρισμένων συστημάτων πληρωμών, όπως το Stripe και το PayPal.

Πέρα από αυτό, το Joomla προσφέρει πολλές πύλες πληρωμών που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα συγκεκριμένες χώρες καθώς και συστήματα πληρωμών που λειτουργούν τοπικά και παγκοσμίως. Άλλες πύλες πληρωμών, όπως RO Payments, 2CheckOut Integrator και Authorize.net παρέχουν έναν τρόπο αποδοχής όλων των τύπων πληρωμής, ενώ άλλες επιλογές επιτρέπουν ακόμη και τις πληρωμές σε Bitcoin.

 

3. Επαφές και φόρμες: (Contacts and Forms): Οι εταιρείες προκειμένου να παραμείνουν σε επαφή με το κοινό και την πελατειακή τους βάση, συλλέγουν δεδομένα. Αυτή η στρατηγική επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών και βοηθά στη διευκόλυνση εξατομικευμένων αλληλεπιδράσεων.

Είναι καλό να έχετε επιλογές όσον αφορά την ενσωμάτωση μεθόδων συλλογής δεδομένων. Η ίδια φόρμα επικοινωνίας δεν απευθύνετε σε όλους τους τύπους πελατών. Μπορείτε να ενσωματώσετε εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τους πελάτες σας και μπορεί να περιλαμβάνουν δημοσκοπήσεις και έρευνες και να αλληλεπιδρούν με άλλες πτυχές του ιστότοπού σας, όπως μια βάση δεδομένων ή μια πλατφόρμα CRM.

 

4. Οπτικοποίηση (Visuals): Η προσθήκη οπτικοποιήσεων στον ιστότοπό σας, ενθαρρύνει τους επισκέπτες να παραμείνουν περισσότερο στον ιστότοπο και αυξάνει την αφοσίωση. Μπορείτε να το επιτύχετε μέσω πολλών ενσωματώσεων και επεκτάσεων Joomla. Για παράδειγμα, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε μια παρουσίαση διαφανειών, μια γκαλερί με πανοραμικό στυλ και με περιστρεφόμενες εικόνες.

 

5. Κοινωνικά δίκτυα (Social): Το να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους πελάτες σας εκτός ιστότοπου σημαίνει ότι τους παρέχετε εύκολη πρόσβαση και σε άλλα κανάλια. Οι κοινωνικές ενσωματώσεις αποτελούν ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό για το CMS σας. Με το Joomla υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μεταφέρετε αυτά τα κοινωνικά κανάλια στον ιστότοπό σας, για να συνδεθείτε άμεσα με τους επισκέπτες σας.

Για παράδειγμα, η προφανής ενσωμάτωση είναι να προσθέσετε κουμπιά κοινωνικών μέσων στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενσωματώσετε ένα παράθυρο κοινωνικής δικτύωσης με προβολή περιεχομένου και κουμπί “like” ή κοινωνικό κανάλι αγορών, παιχνιδιών, διαμοίρασης περιεχομένου από το blog σας ή από τον online προϊοντικό σας κατάλογο.

 

6. Δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου (E-Commerce Features): Οι πύλες πληρωμών δεν είναι η μοναδική ενσωμάτωση που μπορείτε να κάνετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Μπορείτε να αξιοποιήσετε άλλες ενσωματώσεις για να δημιουργήσετε μια αξέχαστη εμπειρία πελατών σε ένα ευρύ φάσμα διαδικτυακών επιχειρήσεων που εστιάζουν σε προϊόντα ή υπηρεσίες. Αυτό περιλαμβάνει ιστότοπους δημοπρασιών, εταιρείες με μέλη και συνδρομές και οργανισμούς που βασίζονται σε δωρεές.

 

7. Μάρκετινγκ: Ως μέλος του ψηφιακού μετασχηματισμού για την στρατηγική μάρκετινγκ στην εταιρία σας, είναι σημαντικό να μπορείτε να συνδυάζετε πολλά στοιχεία και εργαλεία για να βελτιστοποιήσετε την επένδυση στο ψηφιακού μάρκετινγκ. Αντί να χρησιμοποιείτε αυτόνομα ψηφιακά εργαλεία, ενσωματώνοντας τα πάντα, από το μάρκετινγκ περιεχομένου έως το CRM, μπορεί να ανακαλύψετε νέες πληροφορίες και να ελαχιστοποιήσετε τις επαναλαμβανόμενες εργασίες μάρκετινγκ. Το Joomla παρέχει ενσωματώσεις και επεκτάσεις για ενημερωτικά δελτία, landing pages, λίστες αλληλογραφίας και διανομής, ακόμη και για το AdWords.

 

8. Κινητό (Mobile): Για τη mobile εμπειρία χρήσης του σάιτ σας, μπορείτε να ενσωματώσετε συγκεκριμένες επεκτάσεις. Το Joomla βοηθά παρέχοντας ευρύ φάσμα εργαλείων για να δημιουργήσετε μια απρόσκοπτη εμπειρία για κινητά για τους χρήστες σας. Αυτό περιλαμβάνει θέαση για ιστότοπους, εφαρμογές και δυνατότητες κώδικα QR για κινητές συσκευές.

 

9. Ημερολόγια και προγραμματισμός εκδηλώσεων: Όλο και περισσότερες εταιρείες αναγνωρίζουν την αξία της διαχείρισης του χρόνου και αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου τους. Τα ψηφιακά ημερολόγια, ο προγραμματισμός εκδηλώσεων και οι εφαρμογές για ραντεβού έχουν καταστεί προτεραιότητα. Αυτές οι ενσωματώσεις επεκτάσεων είναι το ίδιο σημαντικές όπως οι πύλες πληρωμής, το check out για το e-commerce και οι βάσεις δεδομένων. Το Joomla προσφέρει λύσεις για την ενοποίηση των εργαλείων για κρατήσεις και αντίστροφης μέτρησης, για τη χρήση του ημερολογίου και των ραντεβού, για χρονοδιαγράμματα και έκδοση εισιτηρίων.

 

10. Περιεχόμενο: Το να δημιουργήσουμε και να αναπτύσσουμε συναρπαστικό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα μας, είναι από μόνο του μια πρόκληση. Οι επιλογές που έχουμε στις ενσωματώσεις επεκτάσεων βοηθά στον εύκολο σχεδιασμό, τη δημιουργία και την κοινή χρήση (share) αυτού του περιεχομένου. Το Joomla παρέχει πολλές επιλογές ενσωμάτωσης, όπως το ιστολόγιο (blog) για τον ιστότοπό σας. Άλλες επεκτάσεις σας δίνουν τον έλεγχο και τον σχεδιασμό της δημοσίευσης του περιεχομένου σας καθώς και τον τρόπο για να λαμβάνετε περιεχόμενο από άλλα άτομα. Επίσης, μπορείτε να βρείτε πολλές ενσωματώσεις επεκτάσεων για προσαρμογή περιεχομένου και εργαλεία για τον έλεγχο των δικαιωμάτων.

 

Αυτές είναι μόνο δέκα τρόποι που το Joomla μπορεί να σας βοηθήσει φέρνοντας περισσότερες δυνατότητες και λειτουργίες στην online παρουσία της εταιρείας. Στην πορεία αποκομίζετε οφέλη από τη βελτιωμένη εμπειρία χρήσης των υπηρεσιών, περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες, αυξημένη παραγωγικότητα και πιο αποτελεσματικές λειτουργίες.

 

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

 

profile icon
Τόνια Χανιώτη

Γράφω από μικρή χιλιόμετρα, έχω black χιούμορ και γελάω με τα παθήματα μου. Χρησιμοποιώ το Joomla! εδώ και 11 χρόνια γιατί αλλάζει, εξελίσσεται και με κρατάει σε εγρήγορση. Όπως το SEO. Όπως οι κοινότητες.

Το Joomla! είναι ένα community driven project, και δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη δική μας συνεισφορά.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

  1. Ιστοσελίδα της κοινότητας
  2. Forum της κοινότητας στο joomla.org
  3. Facebook Group - Γίνε Μέλος!
  4. Joomla! User Group - JUG Athens  - Γίνε Μέλος!

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας