Ιστολόγιο

Το blog της κοινότητας

banner με τίτλο "Τα πλεονεκτήματα του Joomla, το εύκολο cms για όλους"

10 λόγοι: Joomla - το εύκολο cms για όλους

Οι χρήστες λατρεύουν το αποτέλεσμα που δίνουν οι πλατφόρμες λογισμικού, αλλά συχνά ανησυχούν για το αν θα μπορέσουν εύκολα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα. Το Joomla είναι ένα από τα εργαλεία που έχουν υπάρξει στο παρελθόν αντικείμενο θαυμασμού αλλά και επιφύλαξης, με πολλούς να σκέφτονται αν κάτι τόσο ισχυρό θα μπορούσε να είναι εξίσου φιλικό προς το χρήστη. 

Απόδοση στα ελληνικά με βάση το άρθρο του John Rampton στο Joomla! Community Magazine με τίτλο "10 Reasons: Joomla is Easy For Everyone

Σε ένα βαθμό σκεφτόμουν και εγώ με τον ίδιο τρόπο για το Joomla πριν το δοκιμάσω. Μετά, δεν μπορούσα να πιστέψω την ευκολία χρήσης, ακόμα και για τον λιγότερο εξοικειωμένο με την τεχνολογία χρήστη. Ιδού λοιπόν δέκα λόγοι που καθιστούν το Joomla εξαιρετικά εύκολο:

1. Εγκατάσταση & Παραμετροποίηση

Για την εγκατάσταση του Joomla υπάρχουν μόλις 3 απλά βήματα και για την ολοκλήρωσή της απαιτούνται μόλις λίγα λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται εκπαιδευτικά video σε βάθος και ότι δεν απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες. Αυτό είναι μία καλή αρχή για τους αρχάριους στο λογισμικό. Σε ό,τι αφορά στην παραμετροποίηση, το Joomla είναι ένα πρωτότυπο Plug-and-Play Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου.

2. Βοήθεια και πόροι

Αν και είναι εύκολο να ξεκινήσετε, δεν σημαίνει ότι θα ξέρετε αμέσως τα πάντα για το Joomla. Δεν γίνεται να γνωρίζει ήδη κάποιος ένα πρόγραμμα, με την πρώτη χρήση του. Ωστόσο, με το Joomla είναι εύκολη η εκμάθηση καθώς προχωράτε. Προσφέρεται ένας ευανάγνωστος οδηγός για το πώς να ξεκινήσετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε και μια φιλική κοινότητα, όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να λάβετε απαντήσεις.

3. Έτοιμες δυνατότητες

Το να μην χρειάζεται να κατασκευάσετε πράγματα από το "μηδέν" κάνει επίσης το Joomla προσβάσιμο σε όλους. Αυτό περιλαμβάνει 8.000 και πλέον επεκτάσεις και χιλιάδες templates για τον ιστότοπό σας. Όποιος χρησιμοποιεί το Joomla μπορεί να δημιουργήσει έναν ιστότοπο που μοιάζει να σχεδιάστηκε από επαγγελματική ομάδα design.

4. Ελεγχόμενος ιστότοπος

Η διαχείριση μίας περίπλοκης πλατφόρμας θα απαιτούσε την υποστήριξη από κάποιον τρίτο. Το Joomla ωστόσο παρέχει τη δυνατότητα να έχετε εσείς τον έλεγχο του site, αλλά και των ρυθμίσεών του μέσω του Πίνακα Ελέγχου. Πρόκειται για την δυνατότητα JSN PowerAdmin του Joomla.

5. Ποικιλομορφία περιεχομένου

Το Joomla ως Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου, είναι εύκολο στη χρήση για δημιουργία ιστοσελίδων και ιστολογίων (blogs). Προχωρά όμως ένα βήμα παραπέρα, προσφέροντας τρόπους για να προβάλετε μη τυπικό περιεχόμενο, χάρη στη λειτουργικότητα των Εφαρμογών (Components) και τα Πρόσθετων (Modules) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

6. Πολυγλωσσική δυνατότητα

Το Joomla έχει στις ενσωματωμένες λειτουργίες του, τη δυνατότητα χρήσης πολλαπλών γλωσσών. Άλλα cms μπορούν να παρέχουν την πολυγλωσσικότητα μόνο μέσω ενός τρίτου κατασκευαστή, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να μάθετε ακόμα ένα πρόγραμμα.

7. Μέτρα ασφάλειας

Αν και τα χαρακτηριστικά ασφάλειας είναι εύκολα κατανοητά και διαχειρίσιμα στο Joomla, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαλαρά ή ανοιχτά σε ευπάθειες. Αντίθετα, το Joomla παρέχει ένα ξεκάθαρο σύστημα ασφάλειας με πολλαπλά επίπεδα που ορίζονται με σαφήνεια στο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου του.

8. Κοινότητα και κοινωνικά δίκτυα

Το Joomla έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την κοινότητα και την κοινωνική δικτύωση. Επομένως, προσφέρει μια πληθώρα δυνατοτήτων για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που σας καθοδηγούν βήμα-βήμα στη δημιουργία και τη διαχείριση μιας ελκυστικής παρουσίας σε αυτές τις πλατφόρμες.

9. Χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού εμπορίου

Η προσθήκη δυνατοτήτων ηλεκτρονικού εμπορίου σε έναν ιστότοπο μπορεί να είναι μία από τις πιο απαιτητικές πτυχές μιας επαγγελματικής παρουσίας. Συχνά, απαιτεί πολλές διαφορετικές ενσωματώσεις που καθίστανται περίπλοκες για τον μέσο ιδιοκτήτη επιχείρησης. Το Joomla ωστόσο παρέχει απλοποιημένη διαδικασία για την ενσωμάτωση ηλεκτρονικού εμπορίου.

10. Κόστος

Τέλος, το Joomla είναι οικονομικά προσιτό στον προϋπολογισμό οποιουδήποτε. Η λήψη και η χρήση του παρέχονται δωρεάν. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαθέσιμα μερικά από τα φθηνότερα σε κόστος πρόσθετα και θέματα.

Μία συνετή επιλογή

Από την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση έως τη διαχείριση και από την ασφάλεια έως το κόστος, το Joomla είναι το Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου για όλους τους τύπους επιχειρήσεων. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε μία εξαιρετική πρώτη εντύπωση με την εμφάνιση και λειτουργία του ιστότοπου σας, να αλληλεπιδράσετε με το κοινό σας και να προσφέρετε θετική εμπειρία στους πελάτες σας.

 

profile icon
Κατερίνα Ναυσικά Κατσετσιάδου

Παλιοί γνώριμοι με το Joomla και αχώριστοι από εποχές mambo.
Τεχνολογία και Φυσικές Καταστροφές οι αγάπες που έγιναν προκλήσεις και βιοπορισμός μου.

Το Joomla! είναι ένα community driven project, και δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη δική μας συνεισφορά.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

  1. Ιστοσελίδα της κοινότητας
  2. Forum της κοινότητας στο joomla.org
  3. Facebook Group - Γίνε Μέλος!
  4. Joomla! User Group - JUG Athens  - Γίνε Μέλος!

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Συντομεύσεις
Πρόσφατα Tutorials
Αναρτήσεις στο Blog

Το όνομα Joomla!™ και το λογότυπο χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με, ούτε υποστηρίζεται από, την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.
The Joomla!™ name and logo are used in the United States and other countries under limited license from Open Source Matters. joomla.gr is not associated with, nor endorsed by, Open Source Matters or the Joomla!™ Project.

Joomla.gr footer Logo

Δημιουργήθηκε με χρήση του Joomla! CMS

Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services  &  Easylogic &  upward Digital

Στείλτε μας email ή ακολουθήστε μας