Οδηγίες για το Joomla στα Ελληνικά

Tutorials

Tutorials

Οι νέες, seo friendly URLs στο Joomla

Η έκδοση 3.8 του Joomla φέρνει σημαντικές μεταβολές στον τρόπο ονοματοδοσίας των φιλικων προς τις μηχανές αναζήτησης διευθύνσεων (sef urls) για τις ιστοσελίδες που δημιουργούνται στο εξής. Οι ήδη υπάρχοντες ιστότοποι δεν επηρεάζονται, αλλά για τους νέους ιστοτόπους είναι καλό να χρησιμοποιήσουν τις νέες βελτιωμένες urls.

 

Διαφορές μεταξύ των παλιών και νέων διευθύνσεων

Ως τώρα, η διεύθυνση που προέκυπτε με ενεργοποιημένες τις ρυθμίσεις για φιλικότητα προς τις μηχανές αναζήτησης ήταν της μορφής: www.myjoomlasite.gr/category-alias/642-article-alias. Στη διεύθυνση αυτή, ο αριθμός 642 αντιπροσώπευε το ID του Άρθρου και δεν είχε κανένα νόημα ούτε για τις μηχανές αναζήτησης ούτε για τον επισκέπτη. Με το νέο σύστημα ονοματοδοσίας, από την έκδοση 3.8 και στο εξής η αναγραφή του ID του άρθρου δεν υφίσταται, και οι διευθύνσεις που προκύπτουν είναι σαφέστες και πιο ξεκάθαρες: www.myjoomlasite.gr/category-alias/article-alias

 

Ενεργοποίηση των νέων URLs

εισαγωγή sef url σε joomla

 

Η δυνατότητα εφαρμογής των νέου τύπου, φιλικών διευθύνσεων / SEF urls, μπορεί να ενεργοποιηθεί ανά Εφαρμογή / Component. Δίνουμε στη συνέχεια ένα παράδειγμα για τα Άρθρα, όπου αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  1. Σύνδεση στη Διαχείριση του Joomla
  2. Επιλογή Περιεχόμενο / Άρθρα (Content / Articles)
  3. Κλικ στο κουμπί "Επιλογές" ("Options")
  4. Κλικ στην καρτέλα "Ενσωμάτωση" ("Integration")
  5. Ορισμός URL Δρομολόγησης (URL Routing) σε "Μοντέρνο" ("Experimental")
  6. Ορισμός Αφαίρεση Αναγνωριστικών από URL (Remove IDs from URLs) σε "Ναι" ("Yes")
  7. Αποθήκευση και Κλείσιμο (Save and Close)

 Με ανάλογες ενέργειες μπορείτε να ενεργοποιήσετε το νέο σύστημα δρομολόγησης στις Επαφές, τις Ροές Ειδήσεων και στους Χρήστες.

Σημειώστε ότι η χρήση του νέου συστήματος συνίσταται κυρίως σε νέους ιστότοπους. Η εφαρμογή του σε ήδη υφιστάμενες σελίδες, ειδικά με πολύ περιεχόμενο και εσωτερικές συνδέσεις με url, ίσως δημιουργήσει προβλήματα.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic