Οδηγίες για το Joomla στα Ελληνικά

Tutorials

Tutorials

Μετακίνηση του Title tag στην πρώτη θέση μέσα στην περιοχή head

Tο τελευταίο διάστημα προσπαθούσα να βρω τρόπο να μετακινήσω το Title tag του άρθρου, στον πηγαίο κώδικα συνήθως βρίσκεται τελευταίο μετά τα υπόλοιπα meta tags, ώστε να εμφανίζεται πρώτο ακριβώς μετά την ετικέτα <head>. Πολλοί πιστεύουν πως η τοποθέτηση του Title tag στην πρώτη θέση μέσα στην περιοχή head έχει καλύτερα αποτελέσματα SEO. Σε αναζητήσεις στο φόρουμ βρήκα κάποιες λύσεις, αλλά αφορούσαν παλαιότερες εκδόσεις του Joomla (π.χ. Joomla 1.5). Πολλά έχουν αλλάξει από τότε στα αρχεία του πυρήνα και στη δομή των φακέλων, μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή έκδοση Joomla 3.9.28. Παρακάτω παραθέτω τη διαδικασία που ακολούθησα:

Βρείτε το αρχείο "HeadRenderer.php" στον φάκελο "/libraries/src/Document/Renderer/Html", ανοίξτε το για επεξεργασία και εντοπίστε τον ακόλουθο κώδικα στην γραμμή 132

 

$buffer .= $tab . '<title>' . htmlspecialchars($document->getTitle(), ENT_COMPAT, 'UTF-8') . '</title>' . $lnEnd;

 

capture 1

 

Στη συνέχεια μετακινήστε το κομμάτι κώδικα από τη γραμμή 132 στη γραμμή 77, όπως φαίνεται στην εικόνα capture-2.png) και πατήστε αποθήκευση.

capture 2capture-2.png

Κάνοντας ανανέωση στην ιστοσελίδα σας και ανοίγοντας τον πηγαίο κώδικα (source code), θα δείτε πως τώρα η ετικέτα Title εμφανίζεται πρώτη, ακριβώς κάτω από την ετικέτα head (δείτε τις εικόνες "capture-before.png" και "capture-after.png").

capture beforecapture-before.png

 

capture aftercapture-after.png

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μετά από κάθε αναβάθμιση του Joomla, είναι απαραίτητο να επαναλάβετε την σύντομη διαδικασία.
Το έχω δοκιμάσει στην ιστοσελίδα μου και λειτουργεί κανονικά, ελπίζω να φανεί χρήσιμο και σε άλλους.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic