Για το Joomla, και όχι μόνο

Κείμενα

Postupdate script σε manual αναβάθμιση

Κατά κανόνα, η αναβάθμιση του joomla είναι εύκολη υπόθεση, που συνήθως ολοκληρώνεται με το πάτημα ενός κουμπιού.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου, για διάφορους λόγους, η αυτόματη αναβάθμιση δεν λειτουργεί όπως αναμένεται, οπότε πρέπει να ενεργοποιηθεί το plan-b, δηλαδή η χειροκίνητη αναβάθμιση, με μεταφόρτωση και αποσυμπίεση (extract) του σχετικού patch αναβάθμισης.

Αν βρεθείτε σε μια τέτοια κατάσταση, και το Joomla! Update Component  δεν λειτουργεί, για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να μεταφορτώσετε το σχετικό πακέτο αναβάθμσης από το σχετικό κόμβο του joomla.org, και να το αποσυμπιέσετε στο χώρο όπου βρίσκεται η εγκατάσταση joomla που θέλετε να αναβαθμίσετε.

Στη συνέχεια, και πριν συνδεθείτε με τη διαχείριση της ιστοσελίδας σας (για να εκτελέσετε την εντολή "database fix" ή να προχωρήσετε σε άλλες ενέργειες διαχείρισης), πρέπει να καλέσετε το postupdate script που θα ολοκληρώσει την αναβάθμιση, μετά την αντικατάσταση των αρχείων.

Το postupdate script θα το μεταφορτώσετε από εδώ και θα το τοποθετήσετε στον φάκελο διαχείρισης (/administrator) της ιστοσελίδας σας. Στη συνέχεια, θα το καλέσετε, μέσω web browser t (https://www.example.com/administrator/postupdate.php) ή μέσω γραμμής εντολών ssh (php /path/to/administrator/postupdate.php).

Αφού το καλέσετε, postupdate script θα εκτελέσει τα βήματα που ορίζονται ως "ολοκλήρωση" και "εκκαθάριση" ("finalise" and "cleanup") στο update component, που πραγματοποιεί τροποποιήσεις στη βάση δεδομένων και διαγράφει άχρηστα αρχεία.

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, με τη χρήση του postupdate script, πρέπει άμεσα να το διαγράψετε.

Άρης Ντάτσης

Αρης Ντάτσης

Το Joomla είναι στο μυαλό μου συνώνυμο με την Κοινότητα και το Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχω στο joomla project από το ξεκίνημά του, ενεργός joomler, έχω ιδρύσει την ελληνική κοινότητα του joomla.gr και είμαι παρών στη διεθνή κοινότητα στο joomla.org.

Στην επαγγελματική μου ζωή, διευθύνω την Onscreen Web Services.
Είμαι σίγουρος πως #ΜεΤοJoomlaΌλαΓίνονταιΚαλύτερα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic