Για το Joomla, και όχι μόνο

Κείμενα

Ένα νέο ξεκίνημα!

Το περασμένο Σάββατο, 4/11, αρκετοί φίλοι του Joomla! βρεθήκαμε στο Χαροκόπειο, στο συνέδριο Fosscomm 2017. Με αφορμή το συνέδριο, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και από κοντά φίλους που ως τώρα επικοινωνούσαμε μόνο μέσω διαδικτύου. Και όχι μόνον να γνωριστούμε, αλλά και να μοιραστούμε σκέψεις και προβληματισμούς για το πώς μπορεί το joomla.gr, ο χώρος συνάντησης και υποστήριξης του joomla! στην Ελλάδα, να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο.

Δώδεκα χρόνια λειτουργίας, 17000 μέλη στο φόρουμ, πάνω από 170000 δημοσιεύσεις, δεν είναι και λίγα. Όμως το ζητούμενο δεν είναι να επαναπαυθούμε σε δάφνες του παρελθόντος, μα να προχωρήσουμε σε νέους δρόμους ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη που έχουν οι νέοι και παλιοί φίλοι του Joomla! στην Ελλάδα.

Σε αυτή τη συζήτηση, το ερώτημα τι και πώς θα κάνουμε είναι αναγκαίο να απαντηθεί από όλους όσους θέλουν να λειτουργήσουν πιο ενεργά στα πλαίσια της κοινότητας υποστήριξης του Joomla!

Ήδη, από τις αρχές της χρονιάς υπάρχουν σημάδια μιας νέας πορείας: νέα ιστοσελίδα, 6 δωρεάν templates, 12 δωρεάν modules. Και έπεται συνέχεια. Αμεσοι στόχοι η παρουσίαση του δημιουργικού Joomla! στην Ελλάδα και η βοήθεια στην ελληνική μετάφραση της έκδοσης 3.8, στη συνέχεια μια αυτόνομη εκδήλωση παρουσίασης του Joomla! μέσα στην άνοιξη.

Ας μην πω περισσότερα, προκαταλαμβάνοντας τα συμπεράσματα μιας συζήτησης που μόλις άνοιξε. Σε αυτή τη συζήτηση, και στην προσπάθεια που χρειάζεται για να γίνουν πράξη τα συμπεράσματά της, περιμένω τη συμμετοχή σας.

Άρης Ντάτσης

Αρης Ντάτσης

Το Joomla είναι στο μυαλό μου συνώνυμο με την Κοινότητα και το Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχω στο joomla project από το ξεκίνημά του, ενεργός joomler, έχω ιδρύσει την ελληνική κοινότητα του joomla.gr και είμαι παρών στη διεθνή κοινότητα στο joomla.org.

Στην επαγγελματική μου ζωή, διευθύνω την Onscreen Web Services.
Είμαι σίγουρος πως #ΜεΤοJoomlaΌλαΓίνονταιΚαλύτερα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic

Στείλτε μας μήνυμα