Νέα για το Joomla

Ενημέρωση

Εκδοση 4.2.3
Ενημέρωση

Νέα έκδοση: Joomla 4.2.4 - Βελτιώσεις Ασφαλείας

Η παγκόσμια κοινότητα και το Joomla Project ανακοινώνει τη δημοσίευση της έκδοσης Joomla 4.2.4

Αυτή η έκδοση είναι συνέχεια των προηγούμενων εκδόσεων 4.x και επιδιορθώνει 2 θέματα ασφαλείας που παρουσιάστηκαν.

 

Θέματα ασφαλείας που επιδιορθώθηκαν

  • [20221001] Χαμηλή Προτεραιότητα - Κρίσιμη Επίπτωση - Αποκάλυψη κρίσιμων πληροφοριών στην λειτουργία εντοπισμού σφαλμάτων (Επιρεάζει τις εκδόσεις Joomla! 4.0.0 - 4.2.3) Δείτε περισσότερα
  • [20221002] Χαμηλή Προτεραιότητα - Χαμηλή Επίπτωση - RXSS through reflection of user input in headings (Επιρεάζει τις εκδόσεις Joomla! 4.0.0 - 4.2.3) Δείτε περισσότερα

Εχοντας υπόψιν ότι το κύριο θέμα ασφάλειας αφορά τη λειτουργία της αποσφαλμάτωσης, όταν αυτή είναι ενεργοποιημένη, ο γρηγορότερος τρόπος να προετοιμάσετε το site σας για το backup και την ενημέρωση, είναι να θέσετε την επιλογή "Αποσφαλμάτωση Συστήματος" στο Όχι, εάν είναι ενεργή.

Η αποσφαλμάτωση βρίσκεται στις Γενικές Ρυθμίσεις στην καρτέλα "Σύστημα"

 

Screenshot

 

Εάν είχατε ενεργή την αποσφαλμάτωση στο site σας, για τον οποιοδήποτε λόγο, προτείνουμε να εξετάσετε το site σας για ύποπτες ενέργειες ή κώδικα.

 

Που μπορώ να κατεβάσω την τελευταία έκδοση 4.2.4 του Joomla;

Στην αντίστοιχη σελίδα με τα αρχεία, φυσικά :)

 

Νέες εγκαταστάσεις

 

Και θυμηθείτε... Καθαρίστε την cache από τον browser σας μετά την αναβάθμιση.

 

Πακέτα αναβάθμισης

 

Πώς μπορώ να βοηθήσω στην ανάπτυξη του Joomla;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε και να εμπλακείτε στην ανάπτυξη. Δεν έχει σημασία εάν είστε προγραμματιστής, εγκαταστάτης, ή ένας απλός χρήστης του Joomla. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αντίστοιχη ομάδα, για να λάβετε τις σχετικές πληροφορίες ή μπορείτε να ξεκινήσετε κατευθείαν συμμετέχοντας στην ομάδα επίλυσης σφαλμάτων (Joomla! Bug Squad).

Η ομάδα επίλυσης σφαλμάτων και η ομάδα δημοσίευσης εκδόσεων, είναι από τις πιό ενεργές στην διαδικασία της εξέλιξης του Joomla! CMS και αναζητούν μόνιμα νέα μέλη (όχι μόνο προγραμματιστές) που μπορούν να ανακαλύψουν, να αναφέρουν και να επιλύουν σφάλματα ή και να δημιουργούν patches. Είναι ένας μοναδικός τρόπος για να αυξηθεί η γνώση και ένας ακόμα καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε νέα άτομα με κοινές ασχολίες σε όλον τον κόσμο.

Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να διαβάσετε το Joomla! Wiki και, εφόσον επιθυμείτε να ενταχθείτε στην ομάδα, στείλτε email στον Jacob Waisner,bugsquad@community.joomla.org, ο οποίος είναι ο συντονιστής της ομάδας.

Η έκδοση Joomla 4.2.4 είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών δουλειάς από πολλούς εθελοντές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έχουν συνεισφέρει, με όποιον τρόπο, στην έως τώρα πορεία του έργου.

 

Σχετικά κείμενα

Εάν είστε προγραμματιστής επεκτάσεων, εγγραφείτε στην "general developer mailing list", όπου μπορείτε να συζητάτε για την ανάπτυξη επεκτάσεων και να μαθαίνετε νέα που μπορεί να σας βοηθήσουν στην ανάπτυξη.

 

Το Joomla! είναι ένα community driven project, και δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη δική μας συνεισφορά.

Πού μπορώ να ενημερωθώ για τις δράσεις της ελληνικής κοινότητας του joomla;

Θέλεις να συμμετάσχεις πιο ενεργά στην ελληνική κοινότητα του Joomla; Επικοινώνησε μαζί μας.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic