Νέα για το Joomla

Ενημέρωση

Σημαντικά νέα
Ενημέρωση

Σημαντική σημείωση

Υπάρχουν κάποιες σημαντικές αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι η διαδικασία των ενημερώσεων του Joomla θα συνεχίσει να δουλεύει μετά την έκδοση 4.0.4.

 

Σημαντική σημείωση

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νικόλα Κ. Διονυσόπουλο και όλους τους εθελοντές που δούλεψαν σε αυτό και έδωσαν τις γνώμες και τα σχόλιά τους.

Ο λόγος που χρειάστηκε να κάνουμε αυτές τις αλλαγές, είναι για να εκσυγχρονίσουμε την διαδικασία των ενημερώσεων. Οι νέες ενημερώσεις που έφτιαξε ο Νικόλας διαθέτουν 50% λιγότερο κώδικα από αυτόν που χρησιμοποιούσαμε για να κάνουμε την διαδικασία σταθερή και απροβλημάτιστη. Αυτές οι αλλαγές θα βοηθήσουν όλους αυτούς που διατηρούν και αλλά και γράφουν κώδικα στο μέλλον.

Για να ενεργοποιηθούν οι αλλαγές χρειάζεται να γίνουν κάποιες προσθήκες στο αρχείο htaccess, τόσο για όσους χρησιμοποιούν JDocs έκδοση, όσο και σε άλλα παραδείγματα χρήσης του htaccess.
Εαν δεν κάνετε αυτές τις αλλαγές, θα μπλοκαριστούν όλες οι ενημερώσεις μετά την 4.0.4. Για αυτό είναι σημαντικό να προχωρήσετε σε αυτές τις αλλαγές. Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάποια προηγμένη έκδοση του αρχείου htaccess και έχετε την έκδοση που έρχεται με τα αρχεία εγκατάστασης, τότε τα παρακάτω δεν έχουν εφαρμογή, αλλά καλό θα είναι να δείτε εάν υπάρχει στο αρχείο htaccess η γραμμή:

RewriteRule ^administrator/components/com_joomlaupdate/restore\.php$ - [L]

και να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές.

 

## Ενημέρωση Joomla! (core feature) — Εκδόσεις Joomla από 2.5.1 έως 4.0.3

RewriteRule ^administrator\/components\/com_joomlaupdate\/restore\.php$ - [L]

## Ενημέρωση Joomla! (core feature) — Εκδόσεις Joomla 4.0.4 και μετά

RewriteRule ^administrator\/components\/com_joomlaupdate\/extract\.php$ - [L]

 

Για επίλυση γνωστών θεμάτων μπορείτε να διαβάσετε το https://github.com/joomla/joomla-cms/pull/35388

Εαν χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια δείτε το https://forum.joomla.org/.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ενημερώσεις από την Ελληνική Κοινότητα Joomla!

Το όνομα και το λογότυπο Joomla!™ χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες μετά από περιορισμένη άδεια της Open Source Matters. Το joomla.gr δεν σχετίζεται με -ούτε υποστηρίζεται από- την Open Source Matters ή το Joomla!™ Project.


 

joomla.gr logo

Δημιουργήθηκε με τη χρήση του Joomla
Κατασκευή - Συντήρηση - Φιλοξενία
Onscreen Web Services Easylogic